Hva kjennetegner kvinner som blir toppledere?

Utklipp fra DN/Foto: Javad Parsa

Hva kjennetegner kvinner som blir toppledere? Det har noen studenter fra NTNU funnet svar på. I en artikkel som DN publiserte den 22. september om kvinnelige toppledere, vises det til en masteroppgave NTNU-studentene Ingvild Farstad og Benedicte Kimo Brovold leverte våren 2017. Her identifiserte de en del forhold som går igjen hos kvinner som går til topps;

  • De er rollemodeller og har bakgrunn fra samfunnsengasjerte familie
  • De har tatt ansvar i oppveksten
  • Godt nettverk, mentorordninger
  • Tidlig lederansvar med sjefer som kastet dem utpå dypt vann
  • God tilrettelegging for å kunne kombinere lederansvar med småbarn, blant annet hjemmekontor
  • Ektefelle/samboer som heier på hjemmebane

Forskningen er blant annet gjort gjennom intervju av kvinnelige toppledere, men det kommer frem i artikkelen at mange av de samme faktorene trolig også gjelder for mannlige toppledere.

Resultatene er kanskje ikke så overraskende, men det er greit å få faktorene dokumentert gjennom forskning. Forhåpentlig kan økt forskning og kunnskap føre til at flere dyktige kvinner velger å ta på seg topplederverv – herunder styreverv.

I artikkelen deler Alexandra Bech Gjørv, som er toppleder i Sintef, sine erfaringer som kvinnelig toppleder. Hele artikkelen i DN kan dere lese her.

Lær mer på Styreskolen

William Jensen er utdannet siviløkonom. Han har mange års erfaring innen administrasjon, forretningsutvikling og ledelse fra en rekke selskaper, herunder Telenor, Gjensidige og DNB. Han har publisert en rekke innlegg om styrearbeid, stått bak utviklingen av Styreskolen.org, er medgründer av styreportalen Orgbrain og styremedlem i Foreningen for bedre styrearbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to Top

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler/cookies. Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om vår håndtering av informasjonskapsler og personvern i vår personvernerklæring.