Vind i seilene – første periode som ny CEO i vekstselskapet Orgbrain

9 min lesing
1. mars 2022

Det ringer i bjella på veggen. Dagens første salgskontrakt er signert før morgenkaffen er tømt. “Back2back” videomøter med nye forhandlere og partnere før lunsj. Sluttforhandlinger om provisjon og årshjul med salgsaktiviteter spikres. Ute i sonen ringer det jevnt i bjella. Tre nye salg! Latteren sitter løst. Man kjenner på energien i rommet, når Orgbrain er første uken tilbake på kontoret!

Det ble sent før CEO Thomas Evensen rundet av den kvelden. Lunsjen glapp, da to nyansatte selgere ville diskutere opplæring i tiden frem til første arbeidsdag. Så ringte en stor aktør innen regnskapstjenester, og ville diskutere partnerskap og salg av Orgbrains styreportal til kunder i Norden. «Et møte i morgen hadde passet fint….?» På pulten lå det dessuten et tilbud på styreportal til en børsnotert norsk kunde, som også helst skulle vært godkjent før neste arbeidsdag. 

«Du venter liksom ikke med slike ting. Når denne type muligheter byr seg, er det bare å brygge en ekstra kanne kaffe, og få ting gjort. Det er godartet stress. Det er sånne dager man ønsker seg, når man skal skalere et selskap, og ta markedsandeler». 

Thomas Evensen har blitt medgrunder i Orgbrain, og startet i jobben som CEO den 1. januar. Han ble hentet til Orgbrain etter 8 år som leder for eierstyring i Telenor, og å ha ledet programvare- selskapet Gintel i Trondheim gjennom 6 år med sterk vekst og gode resultater. 

«Jeg så med en gang at Orgbrains styreportal var veldig god! Brukervennlig, intuitiv, og med funksjonalitet som overgikk alt annet jeg kjente til fra andre i markedet. Det var tydelig for meg at de hadde brukt tiden godt, fra oppstart i 2017 og frem til lansering i 2020.

I tillegg så jeg et bra team, som utfyller hverandre godt. En god blanding av senior fagkompetanse på alle områder, mange års samlet fartstid i styrerommet, kombinert med en ungdommelig energi på salg og utviklere. Et miljø som fortsatt er preget av gründermentalitet, og hvor det å sikre aktivitet og gode kundeopplevelser er helt sentralt».

At Orgbrain ikke bare leverer en god programvare, men også har tatt en tydelig posisjon på fagområdet «styrearbeid», ble ganske avgjørende for Thomas da han takket ja til rollen.

 «Jeg tror Orgbrains posisjon er nokså unik i markedet, med fokus på å også levere nyttig innhold, maler og veiledning i relevante lovverk, til styrer og administrasjoner. Da Orgbrain, i januar, arrangerte et webinar om noe litt smalt som den nye «loven om reelle rettighetshavere», sammen med vår partner Advokatfirmaet Ræder, var det vel så mye for å belyse det kompliserte lovverket, som å promotere den litt unike funksjonen i styreportalen som beregner dette for bedriftene ved hjelp av få tastetrykk. Blant de over 570 påmeldt, så vi deltakere fra landets ledende advokatfirma, revisjons- og regnskapsbyråer, og ikke minst fra de som forvalter den aktuelle lovgivningen i finansdepartementet. Orgbrain blir også forespurt av myndighetene- og har levert flere høringssvar på aktuell lovgivning. 

Så det er ganske tydelig for meg at Orgbrain er med og setter agendaen på området, og at vi tilbyr mer enn programvareløsning». 

Styrearbeid er ikke kjedelig!

«I motsetning til de som mener styrearbeid er «kjedelig», og at en styreportal skal hjelpe bedriftene med akkurat det nødvendige, så er vi i Orgbrain av motsatt oppfatning», sier Thomas. «Styret har det øverste ansvaret i norsk næringsliv, og tar de viktigste beslutningene. Et slikt ansvar skal man ikke ta lett på.  Vi og våre partnere opplever at svært mange er interessert i å komme i styreposisjon, og få anledning til å være med og påvirke på høyeste hold. Og, vi opplever at mange ønsker å være så profesjonelle som mulig, og ofte søker støtte i gode råd og verktøy fra gode leverandører. 

Kundeundersøkelsen vi kjørte nylig viser nettopp det. På toppen av listen over de tre største fordelene med bruk av vår løsning, trekker kundene frem at «Orgbrains styreportal gjør oss mer profesjonelle på styrearbeid»». 

Et marked i tidlig fase. 

Thomas kom til Orgbrain fra telecom, som er et nokså mettet marked, og hvor mye dreier seg om å ta markedsandeler av hverandre. Markedet for styreportal og effektiv digital møtehåndtering, lagring og signering, er i sterk vekst, men stadig i tidlig fase.

«Jeg er mindre opptatt av hva konkurrentene gjør, enn at mange hundre tusen styrer og ledergrupper i Norge stadig håndterer ting på forhistorisk vis», sier han.  «De sender sensitiv info på mail, signerer på papir når de en sjelden gang møtes fysisk, og de lagrer alt på ulikt vis, og med svak sikkerhet. Jeg er overbevist om at vi vil se en enorm utvikling på dette området de neste 2-3 årene, i takt med at folk ser effektiviseringsgevinstene, og ikke minst nødvendigheten av større sikkerhet og kontroll».

Allikevel over 14.000 brukere i portalen

Med over 2.200 registrerte bedrifter og 14.000 brukere i portalen, er Orgbrain godt i gang med å befeste en solid posisjon i markedet. Orgbrain har hatt fokus på mye, og brukervennlig funksjonalitet, som treffer godt for så vel startups, mer modne bedrifter, og store børsnoterte konsernkunder. 

«Ikke minst ser jeg mange idrettslag, stiftelser og frivillige organisasjoner på kundelisten, og at vi treffer bredt», sier Thomas. «Vi får høy Net Promotor Score i kundeundersøkelser, på tvers av alle type kunder, og det er svært hyggelig»!

“Effektiviserer styresekretærarbeidet, og forbedrer kommunikasjonen og deling av saksunderlag til styret.”
thomas-andersen
Thomas Andersen
Tellu
CFO
“Et godt program til å få struktur, samt lette møtevirksomhet og ikke minst gi ut info.”
oyvind-ordemann
Øyvind Ordemann
Nannestad og Gjerdrum Røde Kors
Daglig leder og styreleder
“Dersom du er på jakt etter en styreportal som vil lette arbeide ditt, skape trygghet i de ulike styreprosesser, som samler alt på ett sted, oversiktlig, lett å manøvrere i - alt til en meget gunstig pris, da bør du kontakte Orgbrain. I tillegg vil du "få med på kjøpet" meget hyggelig og servicevennlig betjening.”
johnny-haugland
Johnny Haugland
Ren Fordel
Gründer og daglig leder

Solide partnere og forhandlere på laget

Orgbrain og Smart Innovation Norway blir partnere
"For Orgbrain var det naturlig å bli partner med Smart Innovation Norway, som er landets største privateide investerings- og forskningsmiljø, og med fokus på næringsvekst, grundervirksomhet og innovasjon. Orgbrain er preferert leverandør av styreportal til oppstarts- og medlemsbedriftene i dette nettverket"
Listen over partnere og forhandlere vokser, og selskapets nye CEO har selv rukket å signere med flere av dem. «Vi har en spennende bredde i partner- og forhandlernettverket, men jeg opplever at de har noen fellesnevnere: De synes bruk av Orgbrains tjenester er et godt råd å gi sine kunder. De tror som oss at dette er et produkt og marked i vekst, at vi utfyller hverandre godt, og skaper gode verdiforslag til kunden».
“ABoard og Orgbrain ønsker begge å bidra til bedre styrearbeid. Der Orgbrain fokuserer på styrearbeidet og formalitetene omkring dette, fokuserer ABoard på personene i teamet, egenskapene og kompetansen i sammensetningen av et styre. Sammen utfyller vi hverandre godt. Vi har derfor inngått en samarbeidsavtale”.
ida-melbye-larsen
Ida Melbye-Larsen
ABoard
Co-founder & Partner

Hektisk start

Første periode i ny jobb har vært hektisk, men svært givende, understreker Thomas. «Det er veldig lystbetont å jobbe i et miljø som er så sultent på suksess, og timene flyr fort når det er så mye som skjer».

I løpet av de to første månedene på jobb opplever han å ha fått mange bekreftelser på de antagelsene han hadde på vei inn i rollen.   

«Det er kanskje enda bedre respons på Orgbrain ute i markedet, enn jeg hadde turt å håpe på», sier Thomas. «Mengden kunder, partnere og forhandlere som selv tar kontakt og ønsker å kjøpe styreportal og kurs, eller å selge for, og med, oss, var jeg ikke helt forberedt på. Heller ikke på den mengden ambassadører vi har på eiersiden, og hvor stort nettverk de har, med selskaper som jevnlig blir nye kunder. Det er veldig hyggelig å se. Det tyder på at det er stor tillit til produktet, og folkene som står bak.

Jeg opplever at selskapet hadde vind i seilene og bra fart allerede før jeg kom ombord, og at det nå gjelder å fortsette, og bygge momentum. Det blir en spennende reise, og jeg gleder meg veldig til å fortsette på den», avslutter Thomas, før han løper inn i neste møte for dagen. Orgbrains nye CEO er fersk i rollen, men godt i gang!

“Effektiviserer styrearbeid med ferdige maler, effektiv gjennomføring av styremøter og kvalitetssikring i forhold til godkjenning/signering/oppbevaring av protokoller.”
Nicolay Bang
Sweet Tech AS
Styreleder
“En løsning som gir deg ett sted for alt som har med styrearbeid og generalforsamlinger å gjøre.”
knut-erik-myren
Knut Erik Myren
Agito AS
Daglig leder
“God løsning for å ha oversikt over styrearbeid. Gjør det enklere å profesjonalisere styrets arbeid”
geir-arne-mathisen
Geir-Arne Mathisen
Økoråd Gruppen AS
Daglig leder