Årets styreleder er kåret for 2022

1 min lesing
19. november 2022

Siden år 2000 har selskapet Styreinformasjon AS kåret årets styreleder (Chair of the Year) i Norge. Hensikten med prisen er å sette søkelyset på styrets rolle i verdiskapningen, og inspirere andre styreledere til å øke verdiskapningen gjennom godt styrearbeid. Prisen deles ut av en jury til personer som har utmerket seg og som kan vise til en ekstraordinær suksess i sin rolle som styrets leder.

Juryen er satt sammen av næringslivs- og styretopper, som gjennom en grundig intervju- og researchprosess analyserer virksomheter og kandidater ut fra 13 kriterier. Blant annet skal vinneren ha levert gode økonomiske resultater, vist fremragende lederegenskaper, høy integritet, godt omdømme og faglig dyktighet.

Årets jury bestod av følgende:

  • Fredrik Baksaas (Juryleder): Tidligere CEO Telenor ASA, profesjonelt styremedlem, styreleder DNV, tidligere styreleder Statnett
  • Jan Oksum: Årets styreleder 2019, Borregaard ASA,
  • Anne Lise Meyer: Profesjonell styremedlem, styremedlem Bertel O Steen Kapital, Sissener, Tekna ASA og Pancom AS 
  • Anita Krohn Traaseth: Profesjonell styremedlem, styreleder Qvisten Animation, Krohnark, Godigitalchina, styremedlem Oslotech
  • Gunnar Eckbo: Styreanalytiker, stifter av prisen i år 2000, Styreinformasjon AS
  • Ann-Christin Andersen: Tidligere CDO/SVP TechnipFMC, styremedlem internasjonalt, styreleder Glitre Energi, Quantafuel mfl.
  • Jan Erik Kjerpeseth: CEO Sparebanken Vest, styreleder Eviny og Brage Finans, styremedlem Finans Norge og Sparebankforeningen i Norge.
  • Håvard Sandnes: Managing Partner Arntzen de Besche Advokatfirma

Den 10. november 2022 ble det kjent at juryen hadde kåret Eivind Reiten – som er styreleder i Kongsberg Gruppen ASA – til årets styreleder.

Prisen ble overrekt av jurymedlem Anne Lise Meyer. I hennes begrunnelse for at Eivind Reiten var den rette vinner, fremkommer det blant annet at han i styremøtene får med seg alle, han er inkluderende, fremmer ESG – og ikke minst – har han i styrerommet høyt fokus på strategi og forretningsutvikling.

Vi gratulerer Eivind Reiten med prisen og takker juryen og det øvrige teamet bak årets pris for sin innsats i å inspirere til godt styrearbeid.