Aksjeloven vi har i dag ble vedtatt i 1997, men det er i etterkant blitt gjort flere endringer. Blant annet trådte det i kraft en rekke forenklinger i både aksjeloven og allmennaksjeloven i 2013. I starten av 2016 ble det ved oppnevnt et aksjelovutvalg som ble gitt mandat til å vurdere om de forenklingene fra 2013 hadde hatt den ønskede effekt, og foreslå eventuelle endringer. Aksjelovutvalget fikk også som mandat å vurdere en rekke spesifikke temaer i aksjeloven, og foreslå eventuelle endringer.
I oktober 2016 ble aksjeutvalgets utredning NOU 2016: 22 “Aksjelovgivning for økt verdiskaping” formelt overlevert Nærings- og fiskeridepartementet. Her fremkom det at utvalget mente at de fleste endringene fra 2013 burde opprettholdes. I april 2017 la Nærings- og fiskeridepartementet frem forslag til lovendring gjennom Prop. 112 L (2016–2017) “Endringer i aksjelovgivningen mv. (modernisering og forenkling)”. Lovendringen ble vedtatt av Stortinget den 6. juni 2017, og per 1. januar 2018 var alle endringer (med noen få unntak) trådt i kraft.
Endringene som ble vedtatt medførte blant annet at aksjeloven ble teknologinøytral, noe som åpner for at selskaper i langt større grad kan bli tatt i bruk digitale løsninger. Sentrale endringer som ble vedtatt var blant annet:
I tillegg til endringen i aksjeloven, så er det en annen lovendring som nok vil bli tatt godt i mot i en del styrer: Regnskapsloven § 3-3 som tidligere påla styret i små foretak å legge frem en årsberetning i forbindelse med generalforsamlingen er nå opphevet, slik at dette nå er valgfritt. Grensen for små foretak er gitt av regnskapsloven § 1-6.
Disse relaterte artiklene
Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean.
Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar.