Nå kan Orgbrain også benyttes av ledergrupper og komitéer

2 min lesing
9. november 2021

For mange bedrifter og styrer kan det være en god idé å samle flere ulike grupper i Orgbrain. For eksempel en ledergruppe, en prosjektgruppe, en komité eller en hvilken som helst annen gruppe.

Da legger man ganske enkelt til en undergruppe som får et oppsett som tilsvarer det arbeidsområdet som et styre har tilgang til, med møtemodul, datarom, meldinger, og annen funksjonalitet som et styre har tilgang til.

Og husk, det er kun deltakerne i en undergruppe som har tilgang til informasjonen som ligger i gruppen. Dersom for eksempel en daglig leder skal ha innsyn i hva som skjer i gruppen må daglig leder inviteres inn som medlem av gruppen.

Slik legger du til en undergruppe i Orgbrain

Det er ganske enkelt å legge til en undergruppe.

  1. Du klikker på Organisasjon
  2. Deretter klikker du på Legg til undergruppe. 
  3. Så gir du undergruppen et egnet navn. Eksempelvis “Ledergruppe”.
  4. Deretter velger du den type gruppe som passer til formålet. I dette tilfelle velger man Ledergruppe. Det er viktig å velge riktig gruppe slik at du får riktig oppsett på gruppen og tilgang til relevant hjelpeinformasjon når du er inne i gruppen.
  5. Så legger du inn en administrator for gruppen. Fornavn, etternavn og e-post. Og klikker på OK. (NB: Du mister nå tilgang til gruppen, med mindre du legger deg selv inn som administrator)

Nå blir det opprettet en undergruppe under den organsasjonen som du har konto på. I dette tilfellet er det Testorgbrain.

Når du klikker på nedtrekksmarkøren, ser du undergruppen her.

Så du gå inn på gruppen, og da ser du at gruppen har tilgang på Møte, Meldinger, Datarom, Styreskolen, og samme funksjonalitet som et styre har.

For å legge til flere brukere i gruppen, klikker du på Brukere. Her ser du at foreløpig er det kun administrator som ligger inne. Men nå kan du klikke på ikonet for Legg til ny bruker, og invitere flere brukere til gruppen, og gi dem den tilgangen du måtte ønske.

Dette var en kort innføring som viser deg hvordan du legger til grupper. Håper denne funksjonaliteten kommer til nytte for dere.

Dersom du ennå ikke har fått prøvd Orgbrain, får du en gratis prøve her.