Vi har utviklet en unik offline webløsning – Git i nettleseren

Moderne nettlesere har flere mekanismer for lagring av data mens de er koblet fra nettverket, og det finnes også systemer som gir tilgang til et nettsted når de er offline. Men hva med synkronisering av endringer som er gjort av brukerne på din webapplikasjonen mens de en periode er frakoblet fra nett? Hva om en bruker gjør en endring i toppen av et dokument mens den er koblet fra, og en annen bruker gjør en endring nederst i det samme dokumentet. Hva skal dokumentet se ut når begge brukerne kommer på nettet? Og hvordan skal prosessen håndteres?

Programmerere som arbeider i team har støtt på lignende spørsmål, men de har i det siste løst dette problemet ved å bruke et distribuert kontrollsystem som Git. Vi tror dette kan være en løsning også for webapplikasjoner. Hvis brukerens data er lagret i et lokalt Git-depot, kan vi bruke de kraftige funksjonene i Git til å hente oppdateringer, slå sammen lokale og eksterne endringer og legge tilbake modifiserte data. Vi får også versjonskontroll, slik at vi har en logg på når dataene ble endret og av hvem. 

Orgbrain er de første i verden som har klart å lage en løsning der man benytte Git til å gi brukerne en offline webløsning. Dette er noe som er til stor nytte de av våre brukere som har virksomhet i områder med manglende og/eller ustabil nettforbindelse. Dette er blant annet bistandsorganisasjoner som har prosjekter i avsidesliggende områder og styremedlemmer som har dårlig nettforbindelse på hytten.

Teknisk Ukeblads nettavis Digi har skrevet en artikkel om vårt arbeid med offline webteknologi.

William Jensen er utdannet siviløkonom. Han har mange års erfaring innen administrasjon, forretningsutvikling og ledelse fra en rekke selskaper, herunder Telenor, Gjensidige og DNB. Han har publisert en rekke innlegg om styrearbeid, stått bak utviklingen av Styreskolen.org, er medgründer av styreportalen Orgbrain og styremedlem i Foreningen for bedre styrearbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler/cookies. Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om vår håndtering av informasjonskapsler og personvern i vår personvernerklæring.