Women’s Board Award 2021

Siden år 2010 har selskapet Styreinformasjon AS delt ut prisen Women’s Board Award. Siste gang prisen ble delt ut var i 2019. Da vant Liselott Kilaas.

Hensikten med prisen er å få synliggjort dyktige kvinnelige styrekandidater – som er klare for å ta på seg rollen som styreleder – ovenfor valgkomitéer og hovedaksjonærer i både norske og utenlandske selskaper. Dette skal oppmuntre enda flere kvinner til å påta seg styrelederverv.

For å kåre årets vinner var det satt sammen en fagjury bestående av tung styrekompetanse, ledet av Annette Malm Justad.

Juryen vurderer kandidatene utfra kriterier som erfaring fra ledergrupper, samt antall år som styremedlem i store bedrifter over 500 millioner kroner i omsetning. Rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval intervjuer de nominerte for å finne om de har et brennende ønske om å bli styreleder i en stor bedrift, har tid og kapasitet innen 6-24 måneder, og ønsker å holde foredrag om styrearbeid.

I Kapital (19/2021 og 21/2021) kunne man lese at tre meget dyktige kandidater var nominert til årets norske Women’s Board Award – henholdsvis:

  • Tina Vibeke Stiegler (født 1976), bakgrunn fra Schibsted og Umoe – styremedlem i Posten Norge, Santander Consumer Bank og TV2
  • Gro Bakstad (født 1966), CEO i Vygruppen – styremedlem i DNB og Veidekke
  • Wenche Teigland (født 1966), engleinvestor i Mocean Invest – styremedlem i blant annet Quantafuel, Statsnett og Vygruppen

Den 9. november 2021 ble det kjent at juryen hadde kåret Tina Vibeke Stiegler som vinneren av årets pris. I uttalelsen fremkommer det at Tina Stiegler vant fordi hun svarte best for seg, men også fordi juryen mente hun kunne ha større glede av prisen enn de andre to kandidatene, da hun er 10 år yngre.

Vi gratulerer Tina Stiegler med prisen, og takker juryen og det øvrige teamet bak årets pris, for sin innsats i å fremme dyktige styremedlemmer med styreledertalent.

William Jensen er utdannet siviløkonom. Han har mange års erfaring innen administrasjon, forretningsutvikling og ledelse fra en rekke selskaper, herunder Telenor, Gjensidige og DNB. Han har publisert en rekke innlegg om styrearbeid, stått bak utviklingen av Styreskolen.org, er medgründer av styreportalen Orgbrain og styremedlem i Foreningen for bedre styrearbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler/cookies. Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om vår håndtering av informasjonskapsler og personvern i vår personvernerklæring.