Styrebloggen

Veien til enklere og tryggere styrearbeid starter her

Hvor mye tid krever et styreverv?

Den 28. juni 2019 publiserte Nærings- og fiskeridepartementet en rapport om hvor mye tid styreledere og styremedlemmer i selskaper notert på Oslo Børs bruker på sine styreverv. Bakgrunn for undersøkelse

Les mer »

Women’s Board Award 2019

Siden år 2010 har selskapet Styreinformasjon AS delt ut prisen Women’s Board Award. Prisen deles ut i samarbeid med Mercuri Urval og advokatfirmaet SANDS. Hensikten med prisen er å få

Les mer »

Årets styreleder 2018 er kåret

Siden år 2000 har selskapet Styreinformasjon AS kåret årets styreleder (Chair of the Year) i Norge. Hensikten med prisen er å sette søkelyset på styrets rolle i verdiskapningen og inspirere andre styreledere til å øke verdiskapningen gjennom godt styrearbeid. Prisen deles ut av en jury til personer som har utmerket seg og som kan vise til en ekstraordinær suksess i sin rolle som styrets leder. For å kåre årets styreleder for 2018 ble det satt sammen en jury består av Karin Bing Orgland, Fredrik Baksaas, Kathryn Moore Baker, Per Saxegaard, Jan Svensson, Mari Thjømøe og Gunnar Eckbo.

Les mer »

Norge er klar for brexit

Den 11. april 2019 sende Nærings- og fiskeridepartementet ut en melding der de opplyser at de har fått på plass nye overgangsregler. Her opplyser næringsminister Torbjørn Røe Isaksen at overgangsreglene sikrer at norske selskaper også etter brexit har et beslutningsdyktig styre, og en daglig leder som oppfyller aksjelovens krav.

De nye overgangsreglene sikrer at britiske styremedlemmer og britiske daglig ledere, som er valgt eller ansatt før Storbritannias uttreden av EU, likestilles med borgere i EØS-området. Disse aktuelle selskapene vil dermed fortsette å ha et beslutningsdyktig styre.

Les mer »
styrets_leder

Daglig leders ansvar og forhold til styret

Styret har det overordnede ansvaret for forvaltningen av selskapet, herunder det å fastsette planer og budsjetter for selskapets virksomhet samt sørge for at virksomheten er forsvarlig organisert, jf. aksjeloven §

Les mer »

Kvinnelige styremedlemmer blir mer menn enn mennene

Den metaforiske påstand «Kvinnelige styremedlemmer blir mer menn enn mennene» er hentet fra et sitat som er fremhevet i en lederartikkel skrevet av Trygve Hegnar i utgave 5/2019 av bladet Kapital. Lenger ned i lederen utdyper Hegnar sitatet ved å skrive «Kjønn betyr lite, og snarere er det vel slik at profesjonelle, kvinnelige styremedlemmer blir mer menn enn mennene». Kvinner må levere som de mannlige styremedlemmene og bli målt i forhold til disse. I artikkelen trekker han frem flere dyktige kvinnelige styremedlemmer, men skriver at det ikke betyr noe i seg selv at de er kvinner. Hans poeng er at det viktigste er at kvinnene er dyktige, og da er kjønn underordnet.

Les mer »
Mann som holder gullmedalje i luften og smiler

Suksess etter lederskifte – dyktighet eller flaks?

Interessen for Manchester United har nærmest eksplodert de siste par månedene etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som midlertidig manager i fotballklubben. Flyselskapet SAS setter opp nye flyruter til Manchester og norske medlemmer strømmer til supporterklubben. For de som ikke kjenner så godt til Manchester United så regnes de som en av verdens største fotballklubber målt i verdi og antall tilhengere.

Les mer »
Rull til toppen

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler/cookies. Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om vår håndtering av informasjonskapsler og personvern i vår personvernerklæring.